Ikona kalendarza 10.06.2016

Karta Różnorodności podpisana

10 czerwca 2016 roku Prezes LINK4 Tomasz Tarkowski podpisał Kartę Różnorodności. Tym samym LINK4 stało się sygnatariuszem i partnerem międzynarodowej inicjatywy wspierającej różnorodność w miejscu pracy.

Bardzo cenimy sobie otwartość na różnorodność. To w niej upatrujemy przepis na sukces. Pracując w atmosferze poszanowania różnorodności możemy wymieniać się własnymi poglądami, wzajemnie się inspirować i czerpać z tego to, co najlepsze– powiedział Tomasz Tarkowski, Prezes LINK4.

Poszanowanie dla osób bez względu na płeć, wiek, stan zdrowia, religię, wyznanie, bezwyznaniowość, przekonania polityczne, orientację psychoseksualną, tożsamość płciową są wpisane w organizacyjne DNA firmy. Bardzo cenimy sobie to, że każdy z nas jest inny – ma inne zainteresowania, punkt widzenia, wrażliwość, umiejętności czy wiedzę. To dzięki różnicom możemy wzajemnie się uzupełniać i skutecznie działać, gdyż siła organizacji tkwi w jej zróżnicowaniu.  Bez zrozumienia tego, jak ważne jest czerpanie z różnorodności, nie można tworzyć firmy, która osiąga sukcesy.

Oprócz Prezesa LINK4 karta została podpisana także przez pozostałych członków Zarządu – Krystynę Matysiak, Dyrektora Pionu HR oraz Agnieszkę Wrońską, Dyrektora Pionu Finansów.

Karta Różnorodności to międzynarodowa, promowana przez Komisję inicjatywa realizowana w takich krajach Unii Europejskiej jak: Polska, Francja, Hiszpania, Włochy, Austria, Niemcy, Szwecja, Belgia, Irlandia, Finlandia, Estonia oraz Luksemburg,. Karta jest zobowiązaniem podpisywanym przez organizacje, które decydują się na wprowadzenie zakazu dyskryminacji w miejscu pracy i aktywności na rzecz tworzenia i promocji różnorodności. Wyraża gotowość firmy do zaangażowania wszystkich osób zatrudnionych oraz partnerów biznesowych i społecznych w te działania. Organizacje decydujące się na implementację tego narzędzia działają na rzecz spójności i równości społecznej.

Treść Karty Różnorodności znajdziesz TU

karta_roznorodnosci_podpis