Ikona kalendarza 26.09.2022

Pierwsza stłuczka? Nie szkodzi! Ochrona Zniżki w LINK4

LINK4 wprowadza do swojej oferty korzystną dla klienta opcję - Ochrona Zniżki. Można z niej skorzystać, zawierając umowę ubezpieczenia OC albo kupując pakiet OC/AC. W ten sposób klienci mogą zabezpieczyć swój kapitał zniżek za bezszkodową jazdę, a jest to czynnik, który znacząco wpływa na wysokość składki. Nawet jeśli zdarzy się szkoda, nie będzie brana pod uwagę przy odnowieniu polisy.

Z opcją Ochronę Zniżki klient zyskuje gwarancję, że przy wyliczeniu składki za kolejny okres ubezpieczenia pojazdu, LINK4 nie uwzględni zwyżki za pierwszą szkodę z ubezpieczenia OC oraz za pierwszą szkodę z ubezpieczenia AC. I to bez względu na wartość takiej szkody.

W razie większej liczby szkód w ciągu roku, przy wyliczaniu kolejnej składki ubezpieczyciel uwzględni te szkody, poza pierwszą, która została objęta klauzulą Ochrona Zniżki.

Utrata zniżek po kolizji jest powszechnie stosowaną praktyką u niemal każdego ubezpieczyciela. Oczywiście najlepszym sposobem na zachowanie zniżek jest bezpieczna i ostrożna jazda. Jednak nawet bardzo rozważnym kierowcom zdarza się popełnić błąd. Utrata zniżek może spowodować, że wykup ubezpieczenia na następny rok okaże się mocno odczuwalny dla naszego portfela.

Aby tego uniknąć i nadal cieszyć się wypracowanym wcześniej rabatem, warto skorzystać z klauzuli Ochrona Zniżki w LINK4. Opcja dostępna jest we wszystkich kanałach sprzedaży. Cena dodatku Ochrona Zniżki do OC wynosi 35 zł, a do pakietu OC/AC - 99 zł. Szczegółowe informacje o produktach, limitach i wyłączeniach, a także OWU dostępne są na stronie www.link4.pl.