Ikona kalendarza 18.06.2018

Projekt LINK4 Pory Roku z prestiżową nagrodą

Pracowniczy projekt LINK4 Pory Roku został nagrodzony w prestiżowym konkursie HR DREAM TEAM 2018. W ten sposób wyróżnione zostały działania LINK4 w obszarze „Kultury organizacyjnej i zaangażowania pracowników”.

Konkurs HR DREAM TEAM wyróżnia najciekawsze, najodważniejsze i najbardziej skuteczne programy realizowane przez zespoły HR w dużych organizacjach. To także prezentacja najlepszych praktyk i najnowszych trendów w programach pracowniczych. Konkurs realizowany jest już po raz szósty.

– Wszystkie działania, które proponujemy naszym ludziom, opieramy na wartościach wypracowanych właśnie przez nich. I w tym tkwi nasza siła – tłumaczy Agnieszka Balcerska, dyrektor Pionu HR w LINK4. – Jesteśmy otwarci, lubimy ze sobą współpracować i mamy pasje, którymi chętnie się dzielimy. W naszej firmie jest dużo pozytywnej energii, do uwolnienia której my, jako zespół HR, tworzymy przestrzeń – dodaje.

LINK4 Pory Roku to długofalowy projekt, w którym przez cały rok prowadzone są liczne działania promujące wartości firmy oraz budujące atmosferę pracy i zaangażowanie. Swoim zasięgiem program obejmuje akcje skierowane zarówno do wewnątrz firmy, jak i na zewnątrz, poprzez działania CSR-owe. Istotne jest, by inicjatywy nie miały charakteru jednorazowych, ale by znalazły stałe miejsce w kalendarzu. Każda osoba w LINK4 może zgłosić swój pomysł i stać się jego ambasadorem. Działania często nabierają charakteru interdyscyplinarnego, wpływają na poprawę komunikacji wewnętrznej, czy pobudzają kreatywność.

- W ostatnią sobotę, 16 czerwca, nasi ludzie wzięli udział w imprezie biegowej, w której pod logo LINK4 pobiegli dla Fundacji Ratownictwo Motocyklowe. Za każdy przebiegnięty kilometr przekażemy środki finansowe, które zasilą konto fundacji. Ten przykład pokazuje, jak nasi pasjonaci zarażają swoimi pasjami innych ludzi, przy okazji czyniąc coś dobrego – tłumaczy Agnieszka Balcerska.

Tegoroczna nagroda została przyznana LINK4 po raz drugi w konkursie HR Dream Team. W 2016 roku firmę nagrodzono w kategorii Zarządzanie doświadczeniami pracowników, za projekt „Z nami Ty możesz zmienić rzeczywistość”, w którym pracownicy zostali zaproszeni do opracowania wartości, misji i wizji firmy.