Biuro Prasowe

Przeczytaj najnowsze wiadomości

Wolontariusze LINK4 dla potrzebujących

06 grudnia 2017

Gdy ulice polskich miast mienią się kolorowymi dekoracjami, a domowe zacisze wypełnia zapach cynamonu, to znaczy, że nadszedł grudzień, wyjątkowy czas w roku, w którym warto sprawić komuś uśmiech. W LINK4 nie zapominamy o tych, którzy tego uśmiechu i życzliwości potrzebują szczególnie.

Z myślą o nich 6 grudnia, w Mikołajki,  nasi wolontariusze zorganizowali świąteczny kiermasz, z którego dochód zostanie przeznaczony na zakup potrzebnych rzeczy dla rodziny  w ramach Świątecznej Paczki, oraz na zakup butów ortopedycznych dla 2-letniego Adasia.

Zorganizowanie kiermaszu wymagało nie lada przygotowań. Pod koniec listopada odbyły się warsztaty, podczas których uczestnicy przygotowali prezenty i ozdoby świąteczne. W tym samym czasie inna grupa podjęła się robienia pierników. Część wolontariuszy przygotowała także własne wypieki w domu. W sumie, w kiermasz zaangażowało się ponad 50 osób.

– Jesteśmy bardzo dumni, że nasi koledzy i koleżanki tak chętnie angażują się w pomoc innym. To jedna z tych inicjatyw, dzięki którym jesteśmy w stanie realnie wesprzeć osoby w szczególnej potrzebie – mówi Agnieszka Balcerska, dyrektor działu HR w LINK4.

Tego dnia w naszej siedzibie gościmy również mamy ze stowarzyszenia „Wspólnymi Siłami”, które na świątecznym kiermaszu sprzedają ozdoby i stroiki świąteczne. Uzyskane pieniądze wesprą prowadzony przez stowarzyszenie dom samotnej matki na warszawskiej Białołęce.

Nagrody i wyróżnienia

Sprawdź jakie nagrody przyznano LINK4