Ikona kalendarza 12.04.2023

Wideoinspekcja pojazdów do polisy AC w LINK4

Innowacyjna usługa ułatwia ubezpieczenie auta. Inspekcje pojazdów, wymagane przy ubezpieczeniu pojazdu w zakresie AutoCasco w kanale direct, są od dziś wykonywane wyłącznie zdalnie. Nie trzeba już czekać na rzeczoznawcę. Wystarczy samemu zrobić zdjęcia w aplikacji lub skorzystać z nowego udogodnienia – wideoinspekcji. Konsultanci LINK4 razem z klientem zdalnie sprawdzą stan auta. Cały proces nie zajmie więcej niż 5 minut.

Szybko i wygodnie – to główne zalety zdalnych inspekcji pojazdów, które jeszcze do niedawna wykonywane były przez rzeczoznawców. Od dwóch lat klienci LINK4 mogą skorzystać z udogodnienia jakim jest fotoinspekcja. Przez link otrzymany SMS-em, ważny przez 7 dni, samodzielnie możemy zrobić w aplikacji zdjęcia samochodu. Proces jest wyjątkowo krótki i zajmuje około 5 minut. Nie ma potrzeby instalowania aplikacji na telefonie, ani też umawiania się na konkretny termin, jak to miało miejsce w przypadku rzeczoznawców. Link do usługi możemy przesłać na dowolny inny numer, jeśli na przykład chcemy skorzystać ze smartfonu z lepszym aparatem. Teraz LINK4 wprowadził kolejną nowość - stan pojazdów możemy udokumentować za pomocą wideoinspekcji, korzystając ze wsparcia konsultanta.

- Wystarczy w trakcie rozmowy z naszym konsultantem kliknąć w link, który otrzymamy SMS-em. Za pośrednictwem przyjaznej aplikacji webowej i udostępnieniu kamery w telefonie, będzie mógł on wykonać odpowiednie zdjęcia i przeprowadzić inspekcję pojazdu. Rola naszego klienta ogranicza się tylko do skierowania obiektywu we wskazane miejsca – wyjaśnia Agata Ambroziak-Rogulska, dyrektor Departamentu Produktu LINK4.

Przypadkowo rozłączyło nas w trakcie wykonywania zdjęć? Nie ma problemu. Ubezpieczyciel skontaktuje się z nami, a klikając ponownie w link będziemy kontynuować robienie zdjęć od miejsca, w którym połączenie zostało przerwane.

- Proces ubezpieczenia samochodu powinien być maksymalnie szybki i przyjazny, a przy tym elastyczny. Szkoda czasu na umawianie się z rzeczoznawcami kilka dni wcześniej i rezerwowanie połowy dnia na czynności, które można zrobić w kilka minut. W LINK4 korzystamy z najnowszych technologii i pokazujemy, że ubezpieczenia naprawdę mogą być proste – podkreśla Agata Ambroziak-Rogulska.